הסרת ליפומה

גידול שפיר של רקמת שומן הממוקם תחת העור. ליפומות ממוקמות לרוב באזור הבטן, הצוואר, הירכיים ובית-השחי. זהו גידול רך למגע ונייד, שאינו גורם לכאבים ואינו מסוכן, המהווה בעיה קוסמטית בלבד.

לא ברור מה גורם להופעת ליפומות, אך הנטייה לפתח גידולים אלה הינה תורשתית. אין צורך לטפל בליפומה כיוון שזו אינה הופכת לגידול סרטני. ניתן להסירה באמצעות ניתוח במקרים הבאים: כאשר הליפומה כואבת או רגישה למגע, כשהליפומה מזדהמת, יוצרת הפרשות בעלות ריח רע, או גדלה ומהווה בעיה קוסמטית משמעותית.

מתי יש להסיר ליפומה?
כיוון שהליפומה היא גידול שפיר, אין חובה לטפל כלל בליפומה. דבר זה נכון במיוחד כאשר הליפומה אינה גורמת לכאב מקומי או שאינה מטרידה את המטופל/ת.

הטיפול בליפומה יכול להיות בעקבות שיקולים אסתטיים או בשל תסמינים מקומיים שמופיעים בגלל הגוש. כיום קיימים מספר טיפולים לא ניתוחיים הכוללים שאיבה ו/או הזרקות, אולם הסרת הליפומה בניתוח מהווה את הטיפול העיקרי כדי להסיר את הגוש בשלמותו.

ניתוח להסרת ליפומה נעשה באחת משתי דרכים:

  • חיתוך של העור מעל לגידול עצמו, והסרתו דרך אותו חתך מזערי. מדובר בחתך קטן מאוד, אשר לא יצריך תפרים לאחר סיום ההליך
  • שאיבת הגידול, בדומה לשאיבת שומן, בעזרת מחט דקה. יש לציין כי שיטה זו לא מתאימה לליפומות קטנות מאוד או גדולות במיוחד
    בשני המקרים מדובר בהליך רפואי מהיר וקצר במיוחד. לאחר סיומו, תושם על מקום הניתוח תחבושת למשך כמה ימים. החזרה לשגרה תתאפשר עוד באותו היום.


תופעות לוואי לאחר הסרת ליפומה

מאחר שמדובר בפרוצדורה ניתוחית מזערית, גם תופעות הלוואי אינן נרחבות ונחשבות קלות למדי. דימום, זיהום או דלקת שיתפתחו במקום שבו התפתח הגידול הם מקרים אפשריים אך נדירים מאוד, וכך גם האפשרות לצמיחה מחדש.

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​

שים/י ❤️: אין החזרים מקופ"ח אך בעלי ביטוחי בריאות פרטיים בחברות הביטוח יכולים לקבל החזר בכפוף לפוליסה הרלוונטית.